Over Bezoek aan het Must (Museum voor textiel) te Ronse

Welkom bij Davidsfonds Kluisbergen!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

  1. 15 jun
    inRonse

    Bezoek aan het Must (Museum voor textiel) te Ronse

    Met een gids leren we meer over de productieproces en de machines
Toon alle activiteiten
15 jun
Ronse - Dienst Toerisme

Bezoek aan het Must (Museum voor textiel) te Ronse

Met een gids leren we meer over de productieproces en de machines

zaterdag 15 juni 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Na de Eerste Wereldoorlog waren er meer dan 500 textielbedrijven te Ronse. De vele oude fabrieken in het straatbeeld zijn hier de stille getuigen van, net als de vele art deco villa’s van de textielbaronnen. Op zaterdag 15 juni om 14u bezoeken we Must (Museum voor textiel) samen met een gids te Ronse. Dit is gelegen in de oude textielfabriek ‘Cambier-Robette’ in de historische site Hoge Mote. We krijgen het productieproces te zien van grondstof tot afgewerkt product. De bezoeker krijgt in de weverij een overzicht van de technische (r)evolutie in de textielsector tussen 1900 en 2000 aan de hand van een 40-tal weefgetouwen. De meeste werken nog. Het oudste machine dateert zelf van in de jaren 1920. Naast de weverij is er ook o.a. een stoommachine en laboratorium aanwezig. We leren meer over de levensomstandigheden van de arbeiders, de impact op de streek en de overblijfsels die je nog in het straatbeeld kan herkennen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 8,00
Kind € 3,50
Standaard € 10,00

We spreken af om 14u aan het onthaal-en belevingscentrum, Hoge Mote, Biesestraat 2 te Ronse. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Graag inschrijven op voorhand via 0474/782405 of davidsfondskluisbergen@gmail.com

Betalen kan ter plaatse of op ons rekeningnummer: BE19 7507 0255 6412.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Vlaamse Ardennengids