Lezing door Annelies Van Wittenberghe: “Tweeduizend jaar feest ! Een geschiedenis van lekker eten”
Ze zal ons vertellen wat we gedurende tweeduizend jaar aten tijdens feestelijkheden. Is onze smaak en gewoontes al veranderd? Zijn er opmerkelijke zaken die we vroeger aten?
Naar aanleiding van “Nachten van de geschiedenis” werkt de bibliotheek samen met Davidsfonds Kluisbergen, al kiezen we hier voor een aperitieflezing in plaats van de late avond. Op zondag 10 november om 10u30 hebben we historica met een culinaire passie, Annelies Van Wittenberghe te gast in onze bibliotheek met “Tweeduizend jaar feest ! Een geschiedenis van lekker eten”.
150 jaar geleden werd Davidsfonds opgericht, hierdoor is het thema dit werkjaar Feest! Vandaar dat we voor de “Nachten van de geschiedenis” aan een lezing over historische feestrecepten dachten. Annelies van Wittenberghe zal ons hierover vertellen. Ze zal ons vertellen wat we gedurende tweeduizend jaar aten tijdens feestelijkheden. Is onze smaak en gewoontes al veranderd? Zijn er opmerkelijke zaken die we vroeger aten?
Ze schreef enkele jaren geleden een boek voor het Davidsfonds met historische recepten, getiteld Smaak! U kan haar ook kennen als podcaster, waar ze het heeft over haar geliefde onderwerp op Soundcloud:“Smaak!, Gentse geschiedenis in lekkere verhalen”. Ze is werkzaam als policy advisor aan de Universiteit van Gent. Van opleiding studeerde ze geschiedenis en werd ze eveneens professioneel chef-kok aan het CVO te Gent, waar ze een historisch diner organiseerde als eindexamen.
We bieden u na afloop van de lezing een drankje aan waarbij u al kan watertanden over uw volgende feestmaaltijd.