Over Lezing Edward De Maesschalk: Het ‘verhaal van Vlaanderen’ op de rooster gelegd

03 mrt
Kluisbergen - Bibliotheek

Lezing Edward De Maesschalk: Het ‘verhaal van Vlaanderen’ op de rooster gelegd

Een historisch auteur geeft meer informatie over ons verleden.

zondag 3 maart 2024 van 11:00 uur tot 13:00 uur

edward de maesschalkOp zondag 3 maart om 11u hebben we schrijver Edward De Maesschalk te gast. Naar aanleiding van “Nacht van de geschiedenis” werken we samen met de Bibliotheek van Kluisbergen.

Historicus Edward De Maesschalck werkte als assistent bij Katholieke Universiteit Leuven, bij de VRT als programmamaker en interviewer, en als programma-adviseur bij Canvas. Hij schreef verschillende historische boeken: Oranje tegen Spanje, De Bourgondische vorsten en De graven van Vlaanderen. Hij is ook reisleider voor Davidsfonds Cultuurreizen.

Wanneer hij bij ons te gast is, zal hij kritisch nadenken over het populaire programma “Het verhaal van Vlaanderen” van afgelopen jaar. In dit programma presenteerde  Tom Waes een versie van de geschiedenis van Vlaanderen. Aan de hand van het naspelen van bepaalde historische scènes kregen we een beeld van hoe het er vroeger bij ons aan toeging. Er waren echter soms tijdsperiodes die werden overgeslagen of een bepaalde mening naar voren werd gebracht of niche-personages die veel aandacht kregen. Edward De Maesschalk is als kenner van ons plaatselijke verleden de ideale gast om na te denken over dit programma.

Na zijn uiteenzetting is het ook mogelijk om boeken aan te kopen of te laten handtekenen door Edward De Maesschalk. U krijgt ook een aperitief aangeboden.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 8,00
Niet-leden € 10,00

Graag inschrijven voor 1 maart via davidsfondskluisbergen@gmail.com

Betalen kan ter plaatse of via overschrijving op BE19 7507 0255 6412.

Labels: ActiviteitNachten van de GeschiedenislezingNachten van de GeschiedenisCultuurregio Vlaamse Ardennen